Filter
EMBA
Tip studija: Svi Tempo pohađanja: Svi

Uporedite Programa Izvršnih MBA studija Menadžment rizika

Програм Екецутиве Мастер оф Бусинесс Администратион, који се такође назива ЕМБА, обично је дизајниран за професионалне раднике. Ова магистарска диплома може пружити флексибилнији распоред од редовног МБА. Већина програма може се завршити за две године или мање.

Шта је ЕМБА у управљању ризицима? Ова постдипломска студија се фокусира на пословне основе и управљање ризицима. Као студент, можда вам је представљен оквир за разумевање ризика у предузећима и како то знање примијенити на пословне ситуације. Требали бисте научити да идентификујете и ублажите ризике - обично оперативне и финансијске опасности - које могу утицати на посао. Ваш наставни план и програм може укључивати курсеве у анализи финансијских извјештаја, основе управљања ризицима, вредновања, поуке у руководећим позицијама, управљање корпоративним ризиком и деривативна тржишта осигурања.

Студенти који управљају ризиком вјероватно ће развити снажне лидерске способности. Ово им омогућава да преузму улогу у различитим ситуацијама, што их чини вриједним додацима било којем тиму. Студенти такође могу развити јединствену способност да доносе надлежне одлуке које узимају у обзир различите ризике који могу бити укључени. Комуникација, која је још једна вештина која је често повезана са овим степеном, је непроцјењива за послодавце и може помоћи у свакодневном животу.

Због тога што се ЕМБА у програму управљања ризицима нуди у различитим институцијама широм свијета, школарина и накнаде се могу знатно разликовати. Понекад ЕМБА програми имају вишу школарину од традиционалних МБА програма, па се обратите канцеларији за пријем ваше школе избора и питајте за одређене таксе за упис. Стипендије могу бити доступне како би се олакшало финансијско оптерећење.

Извршни магистар пословне администрације у управљању ризицима може припремити студенте за каријере као осигурање брокера, консултанти за управљање ризицима, корпоративне ризичне менаџере или службенике за бенефиције запослених. Студенти су често компетентни да раде као актуари, агенти за контролу губитака и супервизори усклађености. Дипломци се могу квалификовати за положаје у управљању вишим нивоима. Многи ученици се осећају овлашћеним да отворе своје пословање или да пружају консултантске услуге.

Многи програми нуде ЕМБА у степену управљања ризицима онлине. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više Pročitajte manje
Other options within this field of study:

1 Results in Menadžment rizika

MINES ParisTech

Доношење одлука у глобализованом свијету значи бити у могућности пронаћи свој пут у сложеном окружењу обиљеженом разноликостима култура и рационалности. То значи доношење ... [+]

Извршни МБА ризик, глобализација и разноликост

са Скема Бусинесс Сцхоол-ом

Доношење одлука у глобализованом свијету значи бити у могућности пронаћи свој пут у сложеном окружењу обиљеженом разноликостима култура и рационалности. То значи доношење одлука у кратком времену, узимајући у обзир шири и хетерогени низ информација. То значи доношење одлука у неизвесном окружењу у којем могућности често иду руку под руку са ризицима.... [-]

Француска Sophia Antipolis Paris Народна република Кина Beijing Fontainebleau Évry Lille  + 4 Više
September 2019
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom