Pročitajte zvanični opis

Copenhagen Business School (ЦБС) основана је 1917. године. Данас, са 20.000 студената и 1.500 запослених, ЦБС је једна од највећих пословних школа у Европи и један од 8 данских универзитета.

Организација

ЦБС води председник, који је одговоран Управном одбору ЦБС-а. Одбор је одговоран министру за науку, иновације и високо образовање. Поред предсједника, постоје и два декана и директор универзитета. Као виши менаџмент, они су одговорни за свакодневно управљање ЦБС-ом.

Стратегија

Нови фокус стратегије ЦБС-а је предузетништво и иновације, портфолио портфеља и сарадња са пословном заједницом и друштвом. Стратегија је сада спремна. Наставиће курс за ЦБС од 2017. године који ће се наставити најмање четири године.

Одбор ЦБС је 12. октобра 2016. године пружио пуну подршку новој стратегији ЦБС-а. Стратегија је потврђивање стратегије "Бизнис у друштву" од 2011. године, али виши менаџмент је изабрао следеће три нове трансформационе иницијативе од 2017-2020:

 • Предузетништво и иновације
 • ЦБС програмски портфолио
 • Сарадња са пословном заједницом и друштвом

Целокупан стратешки правац је јасан: Ми ћемо ојачати нашу позицију широког, интердисциплинарног пословног универзитета који ће увијек водити фокус на наш утицај на друштво и посвећеност истраживању и образовању заснованом на истраживању. Желимо да допринесемо друштву тако што проналазимо нове одговоре на друштвене изазове кроз академски одлично истраживање и бавимо се друштвом кроз мултилатералне, интерактивне, континуиране везе које повезују интегративно размишљање са друштвеним праксама на начине који су међусобно награђивани.

Идентитет

ЦБС је међународни пословни универзитет. Са препознатљивошћу своје разноликости, ЦБС комбинује елементе из конвенционалних пословних школа и модела "пуног универзитета" - увек одржавајући фокус на наш утицај на друштво и посвећеност истраживању и образовању заснованом на истраживању. Ми играју главну улогу у дискусији о иновативним и предузетничким пословним моделима, одрживим организацијским облицима и економским праксама у перспективи одговорног управљања и руководства. Ми негујемо предузетнички дух унутар ЦБС-а, охрабрујући нове идеје, отворене за индивидуалну иницијативу и флексибилне у суочавању са новим могућностима.

Мисија

ЦБС има посебну одговорност да донесе знање и ново размишљање компанијама и организацијама, будућој генерацији пословних лидера и друштву у целини. Наш главни допринос представља облик истраживања и образовања заснованог на истраживању. Имамо обавезу да образујемо младе и искусне људе за пословни свет и за друштво тако што им пружимо солидну основу знања и увида из најновијих међународних истраживања у сврху стварања вриједности и одрживог развоја.

Визија

ЦБС има за циљ да постане водећи светски пословни универзитет који препознаје виталну улогу бизниса и јавног сектора у обликовању друштва - и једнако важан начин у којем пословне заједнице и процесе обликују друштво. Срж нашег будућег развоја биће обука студената који су способни да допринесу иновацијама и предузетништву за запошљавање на високом нивоу и стварање истраживања која је и академски одлична и значајно доприноси проналажењу нових одговора на друштвене изазове. Предуслов је атрактиван, одговоран и ангажован посао који укључује запослене и студенте и високи међународни стандард у свему што радимо - и организација која има капацитет да интегрише и сарађује са околним друштвом.

Квалитет

ЦБС настоји осигурати висок квалитет у свим својим услугама

Осигурање квалитета у ЦБС укључује сљедеће редовне активности:

 • Међународне акредитације (ЕКУИС, АМБА, ААЦСБ)
 • Међународни бенцхмаркови као рекурентна активност
 • Периодични преглед истраживачких одјељења најмање једном у 5 година
 • Акредитација Националног програма од стране АЦЕ Данске према данском законодавству
 • Евалуацију курса и програма као редовна активност на крају сваког елемента

КВАЛИТЕТ У НАСТАВИ

У ЦБС-у квалитет у настави обухвата следеће елементе:

 • Јасни циљеви учења за програм и индивидуалне курсеве, описујући очекиване студентске компетенције на крају програма
 • Курикулум који одражава најновије међународно знање у дисциплинама програма
 • Педагошки модели који подржавају постизање циљева учења
 • Мјерење и праћење остваривања предвиђених циљева учења, уз редовне и систематске повратне информације програмском одбору и одговорном за ток
 • Систематски дијалог са вањским заинтересованим странама како би се потврдило да програм одржава како би задовољио потребе пословања и друштва
 • Наставно особље са академским и педагошким способностима за пружање истраживачке наставе на највишем међународном нивоу
 • Административни и кампусни објекти који оптимално подржавају учење ученика и лични развој
Programi se održavaju na:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

MBA

Copenhagen Business School

ЦБС Извршни МБА у Схиппинг & Логистицс ће вам пружити неспортан увид у економију испоруке и модерне теорије управљања и њихову примену у поморском сектору. Учесници с ... [+]

Извршни МБА у поморству и логистици

ЦБС Извршни МБА у Схиппинг & Логистицс ће вам пружити неспортан увид у економију испоруке и модерне теорије управљања и њихову примену у поморском сектору. Током читавог програма, научићете да усвојите свеобухватан поглед на бродарство које интегрише комерцијалне, технолошке и финансијске аспекте, као и поморско право, управљање ланцем снабдевања и изазове лидерства. По завршетку студије, развили ћете потпуно разумевање изазова у овом сектору и потпуно разумети потребе индустрије у свету у којем глобализација, повећана конкуренција и брзина технолошких промена стављају све веће захтеве на вештине извршне управе. Следеће теме које се регулишу приказују се кроз програм:... [-]

Данска Copenhagen
September 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Copenhagen Business School Solbjerg Plads 3 Frederiksberg
DK-2000 Copenhagen, Данска