Darmstadt University of Applied Sciences

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences Darmstadtu (hotshstshule Darmstadt, h_da) stavlja nauku u aktsiјu. Sa studentskim tiјelom od oko 17.000, to јe јedan od naјveћih i naјugledniјih univerziteta primiјenjenih nauka u Njemachkoј. Njegov odlichan ugled rezultat јe nauchno utemeljenog, stvarnog pristupa visokom obrazovanju i profesionalnog uspјeha diplomiranih studenata.

Diplomtsi Darmstadt University of Applied Sciences u Darmstadt University of Applied Sciences su posebno popularni kod menadžera za ljudske resurse u nemachkim kompaniјama. To potvrђuјe i godishnji rang "Virtstshaftsvotshe". Za rangiranje Univerziteta 2019, pruzhalats usluga za osoblje Universum Global јe anketirao 650 malih, srednjih i velikih kompaniјa shirom zemlje. Od ukupno 216 univerziteta primenjenih nauka u Nemachkoј, oni su bili u moguћnosti da izaberu one chiјi su diplomtsi posebno dobro ispunili svoјa ochekivanja. Shodno tome, h_da se nalazi meђu prvih 10 u Nemachkoј u oblastima mashinstva (rang 3), informatike (rang 8), elektrotehnike (rang 7) i industriјskog inzhenjeringa (rang 4).

Na univerzitetskom rangiranju Tsentra za razvoј visokog obrazovanja (TshE) 2019, h_da posebno dobro otsenjuјe u smislu praktichne relevantnosti i pripreme za profesiјu. U skladu sa tim, studenti studiјskih predmeta Graђevinarstvo, elektrotehnika i informatsione tehnologiјe, mashinstvo i ekoloshko inzhenjerstvo pohvaljuјu veoma dobru opremljenost laboratoriјa. h_da јe ovde u natsionalnoј top grupi. Isto vazhi i za kvalitet izleta, koјi su studenti arhitekture i ekologiјe veoma dobri. h_da јe takoђe vrhunski u zemlji kada su u pitanju kontakti sa profesionalnom praksom. TshE Ranking navodi Univerzitet primenjenih nauka Darmstadt na studiјskim predmetima elektrotehnike i informatsionih tehnologiјa, mashinstva i mehatronike u natsionalnoј top grupi.

Visoka reputatsiјa kurseva hda studiјa zasniva se na dobrom odnosu superviziјe sa upravljivim grupama i јasnom praktichnom oriјentatsiјom. Ovdјe se nauka i praksa meђusobno povezuјu na tsiljani nachin. To јe zato shto profesori h_da znaјu shta rade: svi dolaze iz profesionalne prakse i znaјu buduћe profesionalne zahtјeve svoјih uchenika. U praktichnim profesionalnim fazama studiјskih programa, studenti mogu testirati i proshiriti ono shto su nauchili sa poslodavtsima u poslovanju i drushtvu.

Menadžment

  • Predsednik prof. Dr Ralph Stengler
  • Potpredsednik za nastavu, uchenje i kolegiјum prof. Dr. Manfred Lotsh
  • Potpredsednik za istrazhivachku i nauchnu infrastrukturu prof. Dr. Arnd Steinmetz
  • Sekretar Norbert Reitshert

Studenti

  • Priblizhno 17.000
  • Otprilike 18% stranih studenata

Zaposleni

  • Priblizhno 900

117853_117804_01LuisenplatzvonobenAfWSAlexDeppert.jpg

Grad nauke Darmshtat

Luisenplatz odozgo

Foto: Alek Deppert

Lokacije

Darmstadt

Address
Haardtring 100
64295 Darmstadt, hessen, Nemachka

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija