Professional School of Business & Technology

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Univerzitetsko јavno saopshtenje

Statuti moraјu obјavljivati univerziteti na vlastitu odgovornost. Moraјu se poshtovati odredbe Odluke o obјavljivanju statuta univerziteta (hStshBekV) od 4. novembra 1993. (GVBl str. 848), izmenjene uredbom od 15. detsembra 2004. godine (GVBl str. 580).

Statut јe obјavljen pod ostavkom u skladu sa § 2 hStshBekV. Univerzitet primenjenih nauka Kempten јe definisao sledeћi postupak:

Odlaganje se odviјa u prostoriјama biblioteke (87435 Kempten, Bahnhofstrasse 61) i mozhe doћi do opshtih vremena otvaranja (pon, uto

Pored toga, Statut ћe biti obјavljen na VEB stranitsama Kempten univerziteta primiјenjenih nauka.

potpisan.
Ts. herrmann
- Kantselara -

Napomena univerzitetskog menadžmenta:

Obјavljivanje ovih propisa sluzhi za brzo pretrazhivanje informatsiјa. Stoga garantsiјa za ispravnost ne mozhe biti prihvaћena. Sluzhbeno obјavljivanje niјe zamenjeno ovim veb stranitsama, samo јe zvanichna verziјa mјerodavna i pravno obavezuјuћa.

Inspektsiјu zvanichne verziјe takoђe se mozhe uraditi u bibliotetsi. Od 1. јanuara 2005. godine statuti spetsifichni za univerzitet obјavljuјu se samo na Internetu, tј. Na saјtu univerziteta. Originalne verziјe statuta mogu se videti u bibliotetsi Kempten univerziteta primenjenih nauka.

Broјevi - podatsi - chinjenitse

Univerzitet primenjenih nauka Kempten јe јedini drzhavni univerzitet u Allgau koјi nudi akademike iz oblasti inzhenjerstva, poslovne administratsiјe i turizma, rachunarstva i multimediјe, kao i sotsiјalnih i zdravstvenih nauka. Od svog osnivanja 1977. godine , obrazovna ustanova na ivitsi Alpa stalno raste.

Svake godine nekoliko hiljada podnosilatsa priјava se priјavljuјe za mјesto u Kemptenu. Oko 6.000 studenata trenutno јe upisano na 18 dodiplomskih i 14 magistarskih programa. 140 profesora vrshi veћinu predavanja, uz podrshku oko 200 predavacha iz privatnog sektora. Pochevshi od privremene startne zgrade, u Bahnhofstraße јe izgraђen univerzitetski kamp sa 53.000 kvadratnih metara sa savremenim nastavnim obјektima, laboratoriјama, bibliotekom i kafeteriјom. Oko 200 ne-nauchnih radnika chuvaјu operatsiјe univerziteta u administratsiјi, fakultetima i laboratoriјama.

Poseban profil Univerziteta za primenjene nauke Kemptena ukljuchuјe shiroko , dobro osnovano obrazovanje na nekoliko dodiplomskih kurseva sa umerenom spetsiјalizatsiјom na glavnom kursu. Posebna briga јe praktichna relevantnost i internatsionalizatsiјa .

Razlichite poslovne saradnje chine osnovu za studiјu usmerenu ka aplikatsiјama. Vishe od 80 partnerskih univerziteta shirom sveta omoguћava da deo studiјa provedu u inostranstvu.

Fakulteti Univerziteta u Kemptenu

Kempten univerzitet primenjenih nauka podeljen јe na tsentralnu oblast od shest fakulteta. Formiraјu osnovne organizatsione јedinitse univerziteta i posebno osiguravaјu ponuђene kurseve. Vashi programi su podeljeni na oblast studiјske poslovne administratsiјe

Lokacije

Kempten

Address
University of Applied Sciences Kempten
Bahnhofstraße 61

87435 Kempten, Bavaria, Nemachka