Pročitajte zvanični opis

Chechen State Pedagogical University је универзитет који комбинује најбоље традиције класичног образовања и иновативне образовне методе. Данас наш универзитет испуњава савремене захтеве, назива се делотворним универзитетом земље и заузима достојно место у образовном простору. И што је најважније, помаже талентоване младе људе да се приближе својим сновима!

Педагошки универзитет даје велики допринос очувању и развоју националних и културних вриједности чеченског народа, представља главни научни и методолошки центар републике у руској и чеченској филологији, психологији и педагогији, страних језика, ликовним стварима и историја Чеченије. Треба напоменути да Центар руског језика функционише и на основу ЦСПУ.

Основу Универзитета чине ученици који су окружени у његовим зидовима љубазношћу и бригом и имају прилику да апсорбују са наукама посебан, незаборавни дух Алме Матера. На универзитету постоји Студентски синдикални одбор, који активно учествује у оптимизацији образовног процеса. Напредни развој универзитета, његово формирање као педагошки универзитет је немогуће, укључујући и без дугорочне и ефективније организоване студентске омладинске политике.

Најкреативнији и иницијативи део студентске омладине на универзитету годишње учествује на различитим образовним форумима за младе све-руске и све-кавкаске омладине, презентујући њихове ауторске пројекте, чије се често позивају да реше најтеже друштвене проблеме. Интелектуални рад и напори ученика не иду незапажено, сваке године студенти освајају грантове за реализацију сопствених пројеката, који инспиришу ученике да освоје велике врхове.

Студенти ЦСПУ који су постигли значајан успех у студијама и научним активностима добијају номиналне стипендије различитих нивоа: стипендије председника Руске Федерације, Владе Руске Федерације, стипендије првог ректора Универзитета Мукхари Умарович Умаров, стипендије Академског савета ЦСПУ.

Универзитет данас развија нове приступе за рад са студентима, примењује савремене методе наставе користећи најновије едукативне технологије, креира ефикасан систем вишегодишњег образовања. Ревизиони фонд, лабораторије, радионице, учионице и специјалне одељења опремљени су свим потребним материјалима, укључујући различите техничке помоћне тренинге.

Посебан понос Универзитета су дипломци, међу којима су министри, водећи радници, јавне личности, познати спортисти и, што је најважније, бројни наставници који несебично раде у школама у Чеченској Републици, улажу своје знање и душу у будућности чеченског народа.

Формирање пословне, образовне и интелектуалне елите региона - ово је визија времена и њен главни задатак за колективу ЦСПУ, пропагандизира и афирмише култ знања и приоритет образовања.

Programi se održavaju na:
енглески језик
руски