We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Турска

Studija MBA u Турска 2024

Studija u Турска

Зарада Бизнис диплому Турска Турска 'с система високог образовања нуди две године (сарадник ' с), четири године (Бацхелор 'с) или шест година (Мастер ' с) степени са опцијом да наставе заснован на истраживању докторат степен. Студенти чије матерњи језик није енглески се може тражити од појединих универзитета да заврше додатну годину енглеског припремне студије пре уписа у степен програма или положе "ослобођење испита " показује своју вештину на енглеском језику. Преко 800 факултети и универзитети раде у Турској, а већина њих се налази у Истанбулу, Анкари и Измиру, Турска 'с три највећа града. Савет за високо образовање уређује високо образовање у Турској и обезбеђује финансирање за јавне институције. Образовни стандарди варирају међу турским универзитетима, а неки поредити са врхунским светским универзитетима у САД и Европи.Пословне студенти следила Мастер 'с степен ће Турска наиђете програме сматрају "без тезе " или "са темом ". То једноставно значи да или теза или дугорочни пројекат је потребан да зараде диплому, уз завршетка свих програмских курсева Школарина Школарина је веома приступачна у Турској, нарочито на јавним универзитетима који се финансирају од стране владе.. Трошкови јавног универзитета школарине утврђују турске владе пре почетка школске године, тако сваке године може представити школарину другачији облик претходне године 'с таксе. Зашто Еарн бизнис диплому у Турској? Као високо развијене земље са настајању тржишне економије, Турска значајно доприноси стандардима светске производње од извоза велике количине пољопривредних предмете, возила, текстила и беле технике.Поред тога, Турска 'с доследан успон у велику улогу као лидер у глобалним банкарски, индустрије и комуникација тржишта чини зарађују турски пословни степен који је повољан за налажење посла у глобалном пословном сектору.

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  264
 • Udeo komunalnih usluga

  18
 • Internet pretplata

  9
 • Lokalni prevoz

  25

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  4
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Турска

Са њена територија подељена измедју западне Азије и југоисточне Европе, Република Турска је фасцинантна земља са богатом и хаотичном прошлости и једнако сложене садашњости. Осам земаља основало своју границу - Бугарска, Иран, Грчку, Јерменије, Грузије, Сирију, Азербејџан и Ирак, Турска остаје витална за међународну заједницу због свог географског положаја, секуларизма и стабилне демократске владе у региону познатом по хаос и рат. Оснивача Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), Уједињених нација и Г-20, Турска је дом углавном етничких Турака и око 25 одсто етничких Курда који вежбају ислам и говоре турски, земља ' с службени језик. Брзи развој Турске 'с дипломатским и економским иницијативама су допринели другим светским лидерима уважавајући Турску као регионална сила у настајању.

Zahtevi za vizu

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

Naknada za obradu viza varira u zavisnosti od vašeg državljanstva.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svi međunarodni studenti moraju dobiti studentsku vizu da bi studirali u Turskoj. Izuzetak su oni ljudi koji su pravni izdržavani članovi povezani sa nekim u Turskoj na diplomatskoj vizi.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Turska ambasada ili konzulat

Svi međunarodni studenti moraju se prijaviti za studentsku vizu u najbližoj turskoj ambasadi ili konzulatu.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste dobili studentsku vizu za Tursku, prvo morate da se upišete na turski univerzitet, školu ili kurs jezika koji je overen od strane Ministarstva prosvete.

Morate popuniti obrazac za vizu i dostaviti ga turskoj ambasadi sa potrebnim dokumentima koji obično uključuju sledeće:

 • Pasoš: Važi duže od 90 dana
 • 2 fotografije veličine pasoša
 • Pismo o prihvatanju turske visokoškolske ustanove
 • Dokaz o zdravstvenom osiguranju
 • Dokaz o povratnoj karti
 • Dokazi o dovoljnim finansijskim sredstvima za podršku vašem studiranju i životu u Turskoj
 • Potvrda o odobrenju policije
 • Medicinsko uverenje

Studenti moraju dalje da podnesu zahtev za dozvolu boravka kod lokalnih vlasti (ako je student u Turskoj) u roku od 1 meseca od dolaska u Tursku. Sledeći dokumenti moraju biti dostavljeni Odeljenju za spoljne odnose u sedištu lokalne policije:

 • Obrazac za prijavu i naknade
 • Putna isprava: 2 primerka zajedno sa studentskom vizom
 • 4 fotografije veličine pasoša
 • Pismo ili dokument institucije: Mora ga izdati univerzitet domaćin, izjavljujući početak i datume završetka studije u Turskoj

Da biste obnovili dozvolu boravka, potrebno je da posetite lokalne vlasti 60 dana pre isteka boravišne dozvole.

Kada treba da se prijavite?

Obično traje oko osam nedelja od dana kada podnesete zahtev dok ne dobijete vizu.

Studentska viza generalno važi godinu dana za jedan ulazak. Iako će na vašoj vizi biti naznačeno vremensko ograničenje, vaša studentska viza ostaje važeća sve dok ste upisani u školu.

Vreme obrade

8 Weeks

Mogućnosti za rad

Obično međunarodni studenti nemaju zakonsko pravo da rade dok studiraju u Turskoj. Studenti mogu da rade istraživački rad na turskim univerzitetima kao međunarodni istraživači.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.