Keystone logo

4 EMBA Programi u Računovodstvo 2024

Filteri

Filteri

 • EMBA
 • Studije Ekonomije
 • Računovodstvo
Polja studija
 • Studije Ekonomije (4)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  EMBA Programi u Računovodstvo

  ЕМБА или Извршни магистар за пословну администрацију, је степен дизајниран за појединце који често већ имају 10 или више година радног искуства. Слично је МБА програму, али се може разликовати у његовом дизајну и испоруци. Обично, ЕМБА програми су дизајнирани да примају појединца који већ ради са пуним радним временом.

  Шта је ЕМБА у рачуноводству? То је професионални дипломски програм који се фокусира на напредне пословне принципе са нагласком на рачуноводствене праксе. Већина студената ће развити напредну стручност у пословном и финансијском менаџменту. Они могу предузимати курсеве који унапређују њихово разумијевање финансија, капиталног буџета и управљања портфељима. Обично, студенти ће такође усвојити основне курсеве који се фокусирају на пословање, уз додатне часове који се више концентришу на рачуноводство. Курсеви рачуноводства на високом нивоу често укључују финансијско извештавање, пореске факторе у пословним одлукама, економију за бизнис, пословно право и маркетинг и стратегију.

  Многи ЕМБА рачуноводствени програми имају за циљ да припремају студенте да буду лидери у својој индустрији. Често развијају способност да преузму ситуацију. Они такође обично добијају пореске вештине које су непроцењиве за послодавце и могу им помоћи у припреми сопствених годишњих пореза. Ученици такође често науче вештине управљања новцем.

  Фактор доприноса приликом избора програма ЕМБА у програму рачуноводства често је трошак школарине, који се може разликовати од једне институције до друге. Студенти би требало да обрате пажњу на било који универзитет од интереса за детаљније информације о трошковима уписа.

  Већина ЕМБА рачуноводствених програма фокусира се на припрему студената за менаџерске улоге у послу. Студенти се обично квалификују за позиције виших нивоа који укључују рад са новцем и финансијама. Типичне каријере за ЕМБА у рачуноводственим дипломама могу укључивати финансијског аналитичара, пореског менаџера, ревизора, аналитичара буџета, пореског консултанта, главног извршног директора или менаџера за развој пословања.

  Многи ЕМБА у рачуноводственим програмима нуде структуре које омогућавају ученицима да раде пуно радно вријеме, а стекну диплому на мрежи. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.