HEC Paris in Qatar

Uvod

Катар: Вожња будућности

Катар је једна од најбрже растућих економија у свијету и стога је врло атрактивна пословна дестинација.

Економски раст Катара углавном се заснивао на индустрији нафте и природног гаса. Међутим, према Националној визији Катара за 2030. економска политика је усредсређена на развој неенергетских сектора. Циљ је да се тренутна економија заснована на угљенику трансформише у напредну, конкурентну и економију засновану на знању.

HEC Paris in Qatar

ХЕЦ Парис придружио се Катарској фондацији у јуну 2010. године, доносећи светске класе образовних програма и истраживачке активности у Доху и регион. То је први европски партнер у образовном граду.

У том контексту, ХЕЦ Парис нуди комплетан портфолио програма за управљање, укључујући прву катарску међународну извршну МБА у Катару (коју је Финанциал Тимес заузео #1 у свету у 2019.), специјализовану магистарску студију из управљања стратешким пословним јединицама , као и управљање без диплома програме за руководиоце, у облику извршних кратких програма. Један од најбољих светских провајдера програма Едукативно образовање у последњих 8 година, ХЕЦ Парис такође нуди прилагођене програме за поједина предузећа.

Програми и истраживачке активности HEC Paris in Qatar изграђују корпоративну конкурентност у глобалној економији и потпуно су усклађени са националном визијом Катара 2030 да подрже трансформацију Катара у напредну, конкурентну економију засновану на знању.

Дељење нашег академског знања

ХЕЦ Парис већ дуги низ година управља истраживачком канцеларијом у Катару. Тиме се додатно доприноси допринос ХЕЦ Парис економији заснованој на знању у Катару и обогаћују наши програми развоја лидерства. Канцеларија за истраживање ствара најсавременије увиде и решења у областима лидерства, менаџмента и учења одраслих. Организујемо догађаје лидерског мишљења и објављујемо књиге, чланке, локалне студије случаја и друге мултимедијалне садржаје како бисмо помогли полазницима курса на њиховим путовањима. Изводимо ригорозна и примењена истраживања у Катару са нашим локалним стручњацима и организацијама. Подједнако смо повезани са нашим факултетима и истраживачким партнерима из целог света како бисмо заједно креирали одговоре на данашње и сутрашње изазове. Тиме осигуравамо да је наше истраживање у сваком тренутку усклађено са потребама и захтевима Националне визије Катара, Принципа глобалног договора Уједињених нација о образовању одговорног управљања (ПРМЕ) и Циљева одрживог развоја (СДГс). За додатне информације контактирајте проф. Волфганга Аманна на аманн@хец.фр.

Објекти

Најсавременије просторије у награђиваној Торнадо кули од 52 спрата која се налази у Вест Баиу-пословном срцу Дохе.

Објекти пружају удобно и лако доступно место за програме ХЕЦ Парис, а нуде спектакуларан поглед на град.

Партнерство

Основана 1995. године декретом Његовог Височанства шеика Хамада бин Кхалифе Ал Тханија, Катар Емир, Катарска фондација је приватна, непрофитна организација.

Мисија Катарске фондације је неговање будућих лидера Катара. Својим примером и разменом свог искуства, Фондација такође доприноси људском развоју на националном, регионалном и међународном нивоу. У свим својим активностима, Фондација промовише културу изврсности у Катару и унапређује своју улогу у пружању подршке иновативном и отвореном друштву које тежи развоју одрживих људских капацитета, друштвеног и економског просперитета за економију засновану на знању.

Lokacije

  • Tornado Tower, 16th Floor P.O Box 5825 , , Doha

  • Paris

Pitanja