Keystone logo
International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

Uvod

Међународни постдипломски центар (ИГЦ) је основао ХСБ Хоцхсцхуле Бремен – Градски универзитет примењених наука као интердисциплинарну дипломску школу за менаџмент и лидерство. За кандидате са првом универзитетском дипломом ИГЦ нуди МБА и мастер дипломе из области међународног и европског пословања и менаџмента. Сви програми се изводе на енглеском језику.

ИГЦ гарантује постдипломско образовање које у једнакој мери задовољава академске и радне услове. Тимски оријентисана предавања и семинари у малим групама са максимално 25 студената омогућавају конструктиван дијалог између чланова. ИГЦ тренутно има око 200 студената из више од 40 земаља. Међународну мрежу јачају гостујући предавачи са многих наших међународних партнерских универзитета који нуде курсеве, предавања и доприносе интеркултуралној компетенцији наших студената. Многи наши предавачи долазе из менаџмента врхунских компанија у Европи и пружиће вам увид у различите компаније и области пословања. ИГЦ је део Међународне алијансе пословних школа (ИБСА) са четири партнерска универзитета (који се налазе у САД, Шпанији, Француској и Немачкој) који успешно нуде јединствени програм двоструких диплома.

Зашто студирати на ИГЦ-у?

 • ИГЦ је део ХСБ Хоцхсцхуле Бремен - Градског универзитета примењених наука, јавног немачког универзитета са преко 200 година традиције.
 • Са студентима из тренутно више од 40 нација у нашем кампусу, ИГЦ представља проживљену интернационалност.
 • Бремен је као живахан студентски град, богат традицијом и историјом, посвећен науци и истраживању оријентисаним на будућност, као и индустрији, трговини и културној разноликости.
 • Учите и останите – након дипломирања можете се пријавити за „визу за тражење посла” која вам омогућава да започнете своју каријеру у Немачкој и Европи.
 • Међународни тим за помоћ студентима (ИСА) радо ће вас подржати од самог почетка у питањима као што су упис, регистрација града и проналажење смештаја.
 • Међународни МБА (двоструки степен) је ЕФМД акредитован програм.

Lokacije

 • Bremen

  International Graduate Center Hochschule Bremen Langemarckstr. 113, D-28199, Bremen

  Pitanja