Keystone logo
Universidad Nebrija

Universidad Nebrija

Universidad Nebrija

Uvod

Od svog nastanka Univerzitet Nebrija održava diferencirajuće vrednosti svog obrazovnog modela, zasnovanog na kvalitetnoj nastavi i istraživanju kao stvaranju znanja, uz sveobuhvatnu obuku u veštinama, kompetencijama i sposobnostima svih svojih studenata. Ovo su ključni principi za postizanje razvoja individualnog talenta i najboljih mogućnosti za profesionalnu integraciju.

Naša filozofija je da učimo radeći, što postaje jedinstveno univerzitetsko iskustvo. To je vitalno iskustvo u transformaciji učenika ka globalnom znanju, kako bi se zvezde i vodile promene u koje je on/ona uronjen. "Student" Nebrije fokusira se na izgradnju znanja za važne životne izazove.

Takođe, postoji čvrsta posvećenost Univerziteta i kompanija za razvoj obuke iz stručnih veština, što garantuje kvalitetno stažiranje za studenta, kako bi ostvario svoju ambiciju da raste u životu i intelektualno tokom univerzitetske faze.

Odbor poverenika Univerziteta Nebrija i Akademski saveti, sastavljeni od relevantnih ličnosti, povezuju svoje znanje i prestiž sa studijskim i istraživačkim programima. Studenti Univerziteta Nebrija znaju kako da u potpunosti artikulišu svoja znanja i veštine unutar nacionalnog i međunarodnog društva u kojem će obavljati svoje profesionalne veštine.

<img class="inserted-image image-element img-responsive" title="<raspon prevesti=" nema"> Universidad Nebrija" src =" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135772_135755_FOTOBERZOSAANOCHECIENDO40x21.jpg" alt=" Univerzitet Nebrija" podaci-json ="{"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""}"/>

Šta izdvaja Univerzitet Nebrija?

 • Zapošljivost i orijentacija prema profesiji, sa stažiranjem u preduzećima i institucijama za 100% studenata.
 • Akademska izvrsnost sa personalizovanom nastavom u malim grupama, bliskost nastavnika i učenika i susret relevantnih ljudi iz akademskog i profesionalnog sveta.
 • Internacionalizacija sa dvojezičnošću međunarodnih studenata u Madridu i sa programima u inostranstvu, jedno od suštinskih iskustava pre završetka studija.
 • Pedagoška inovacija sa prostorima znanja i zapošljavanja kako bi bila kreativna, preduzetna i interakcija na univerzitetu sa svim sektorima, poput automobila, izvođačkih umetnosti, međunarodnih odnosa, komunikacije itd.

Ko je bio Antonio de Nebrija

Elio Antonio Nebrija rođen je u Lebriji (Sevilja) - otuda i njegov pseudonim - 1441. godine. Studirao je humanističke nauke na Univerzitetu u Salamanci i nastavio filološke studije u Bolonji, gde je stupio u interakciju sa italijanskim humanizmom. Njegovo učenje je počelo na Univerzitetu u Salamanci, kojem je posvetio veliki deo svog života. Pozvan od strane kardinala Cisnerosa, otišao je na Univerzitet u Alkali da učestvuje u objavljivanju Biblije Poliglota, projekta koji je napustio zbog razlika sa grupom prevodilaca. Poslednje godine njegovog života proveo je predavajući na Univerzitetu u Alkali, gde je umro 1522. godine.

Slavni humanista borio se tokom svog života da oporavi kultivirani latinski koji su govorili Ciceron i Kuintilian i koji se izgubio u korist vulgarnog govora. Zbog toga ga je zasnivao na prirodnoj metodi, koja je polazila od dobrog poznavanja romanskog jezika - jezika naroda - kao najboljeg sredstva za izbegavanje gubitka kultiviranog latinskog.

Među njegovim delima ističu se: Introductiones latinae (1481), Leksikon latino-castellanum et castellano-latinum (1492), Gramática castellana (1492) i Reglas de orthographia en la lengua castellana (1517). Od svih njih, najvažnije, za posledice koje je imao u hispanskoj filologiji, jeste ono na kastiljanskoj gramatici, koja je prva kodifikacija modernog jezika, i čiji je prolog posvećen kraljici Izabeli katoličkoj.

Interni sistem osiguranja kvaliteta

Interni sistem osiguranja kvaliteta je skup dokumentovanih procesa neophodnih za upravljanje i kontrolu pravilnog razvoja svakodnevne aktivnosti Univerziteta Antonio de Nebrija. Kroz IKAS analiziraju se potrebe, definišu se procesi i održava se praćenje, a istovremeno se osigurava kontinuirano poboljšanje.

To čini Interni sistem osiguranja kvaliteta živim dokumentom, koji se mora revidirati i prilagoditi kako se organizacija ili njene aktivnosti menjaju.

To je jedinstveni sistem koji obuhvata sve centre i škole od kojih je sastavljen, kao i njihove odgovarajuće procese. Pripremila ga je Tehnička jedinica za kvalitet (TUK), pod Univerzitetskim rektoratom, uz saradnju svih odeljenja, kako akademskih, tako i administrativnih, iz kojih je strukturiran. Zbog toga je TUK uzeo u obzir smernice koje je Aneca promovisala kroz program AUDIT, a čiji je cilj da usmeri univerzitete u dizajnu sistema unutrašnjeg osiguranja kvaliteta.

<img class =" umetnuti-slikovni element img-responsive" title =" alt =" Universidad Nebrija" src =" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135771_135754_DSC07192.jpg " alt=" Univerzitet Nebrija" podaci-json ="{"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""}"/>

Nagrade/Rangiranje

Posvećenost Univerziteta Nebrija akademskoj izvrsnosti, obuci u vodećim kompanijama, inovacijama u multidisciplinarnim programima i međunarodnom obrazovanju, postavite Univerzitet Nebrija na najvišim pozicijama najznačajnijih univerzitetskih rang lista.

Univerzitet Nebrija je siguran izbor i podaci to potvrđuju.

Na rang listi prepoznaju Univerzitet Nebrija da bude na visokom univerzitetskom učinku, što je posledica naših različitih elemenata:

 • Akademska izvrsnost
 • Zapošljivost
 • Međunarodna orijentacija

Rangiranje

 • U-Rangiranje 2018 Fondacije BBVA i Instituta za ekonomska istraživanja (IVIE).
 • KS Stars International Ranking - KS Vorld Universiti Rankings 2019.
 • Univerzitetska transparentnost Rangiranje 2018 Fondacije za posvećenost i transparentnost.
 • Priznanje Sekretarijata za visoko obrazovanje, nauku, tehnologiju i inovacije Ekvadora (SENESCIT).
 • Globalno rangiranje direktor Magazin - MBA program Nebrija Business School.
 • Global TOP 100 najboljih majstora u oblasti preduzetništva.
 • Priznanje Ministarstva prosvete Narodne Republike Kine.
 • Madri+D Fondacija - DOCENTIA - NEBRIJA model.
 • Rangiranje 250 magistarskih programa kompanije El Mundo - Dva stepena sa Univerziteta Nebrija ističu se u klasifikaciji.
 • CID Rangiranje - iz Fundacion de Conocimiento i Desarrollo (Fondacija za znanje i razvoj).

<img class =" umetnuti-slikovni element img-responsive" title =" alt =" Universidad Nebrija" src =" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/13/135778_135758_IMG_6922.jpg " alt=" Univerzitet Nebrija" podaci-json ="{"author":"alt="Universidad Nebrija","author_url":"https://www.nebrija.com/en/","source":""}"/>

Lokacije

 • Madrid

  Calle de Santa Cruz de Marcenado,27, 28015, Madrid

 • Berzosa

  Calle del Hostal, 28248 Hoyo de Manzanares, Madrid, Spain, 42351, Berzosa

  • Madrid

   Calle de Santa Cruz de Marcenado, 27, 28015, Madrid

   Pitanja