Keystone logo
University of Porto School of Economics and Management

University of Porto School of Economics and Management

University of Porto School of Economics and Management

Uvod

FEP je škola ekonomije i menadžmenta Univerziteta u Portu. Univerzitet u Portu je jedna od najprestižnijih visokoškolskih ustanova u Portugalu i Evropi i visoko rangirana širom sveta. U okviru svojih 14 škola i istraživačkih jedinica, Univerzitet u Portu ima 32.443 učenika - od čega je oko 6.000 međunarodnih studenata - i oko 2.500 nastavnika i istraživača. FEP je osnovan 1953. godine i od tada je reper u obrazovanju i istraživanju u oblasti ekonomije i menadžmenta u Portugalu, razlikujući se svojom sposobnošću da inovira i obnavlja svoje studijske programe. To pokazuje raznolikost i kvalitet svojih programa: FEP nudi dva dodiplomska programa (Ekonomija i menadžment), šesnaest magistarskih programa u svim relevantnim oblastima ekonomije i menadžmenta - od kojih se pet predaje na engleskom jeziku - i dva doktorska programa (Ekonomija i Business and Management Studies) - takođe predaje na engleskom jeziku. FEP ima prestižni fakultet koji se sastoji od 168 članova fakulteta koji kombinuju visok akademski nivo sa velikom nastavnom sposobnošću. FEP ima jedan istraživački centar: Centar za ekonomiju i finansije Univerziteta u Portu (CEF.UP), koji ocenjuje i finansira FCT, portugalska nacionalna agencija za grantove za istraživanje. Za školsku godinu 2021/22, broj diplomiranih studenata na FEP dodati do 3,331. Takođe, za školsku 2021/22. godinu, broj stranih diploma i studenata mobilnosti iznosio je 11%. Studenti FEP-a takođe koriste priliku da studiraju u inostranstvu u više od 100 FEP partnerskih škola raspoređenih u 34 zemlje, u nekim slučajevima dajući im dvostruku diplomu (npr. Studenti magistra menadžmenta i magistra finansija mogu se prijaviti za završetak jednog perioda studija u inostranstvu i sticanje dve diplome. Master studenti menadžmenta na Univerzitetu u Sao Paulu, Kedge Business School i Varšava School of Economics; Master studenti finansija na Univerzitetu Kozminski i Praški univerzitet za ekonomiju i biznis). Dalje, FEP pripada KTEM - kvantitativnim tehnikama za ekonomiju i menadžment koji okuplja izvanredne studente iz 23 vrhunske ekonomske škole širom sveta. FEP Alumni su smešteni na najvišim rukovodećim pozicijama u najvažnijim kompanijama i institucijama u Portugalu i inostranstvu, u svim industrijama, omogućavajući studentima privilegovan pristup izuzetno velikoj i ozloglašenoj korporativnoj partnerskoj mreži.

Zašto studirati na FEP?

 • FEP je dobio međunarodnu akreditaciju AACSB, jedan od najvažnijih međunarodnih sertifikata u oblasti poslovnog obrazovanja. FEP je deo ugledne grupe od oko 6% škola iz ove oblasti koje, širom sveta, imaju ovu akreditaciju
 • U.Porto je svetski visoko rangirani univerzitet
 • Vrhunski studenti
 • Kvalitet nastave i fakultet orijentisan na istraživanje
 • FEP pripada KTEM Master Netvork koja okuplja izvanredne studente iz 23 vrhunske ekonomske škole širom sveta
 • Dvostruki stepen (u Bachelor of Business Administration sa FEA-USP, u Master of Management sa FEA-USP (sporazum u pregovaranju), Kedge Business School i Varšava School of Economics i Master of Finance sa Kozminski univerziteta i Prag Universiti of Economics and Business)
 • Znanje i profesionalne veštine
 • Vannastavne aktivnosti
 • Usluge podrške akademskim i profesionalnim integracijama
 • Pristup brojnim stažiranju i mogućnostima zapošljavanja
 • Zloglasna i široka mreža alumnija
 • Živahan studentski život na Univerzitetu u Portu: sport, kultura, slobodno vreme

Akreditacije

Akreditacija AACSB

Uslovi za prijem u program

Pokazhite svoјu posveћenost i spremnost da uspete u poslovnoј shkoli polaganjem GMAT ispita – naјcheshћe korishћenog ispita za priјem koјi meri vashe veshtine kritichkog razmishljanja i rasuђivanja.

Preuzmite GMAT mini kviz da biste razumeli pitanja koјa ћete naћi na ispitu.

Lokacije

 • Porto

  University of Porto Faculty of Economics and Management, Praça de Gomes Teixeira, 4099-002, Porto

  Pitanja