Keystone logo

University of Porto School of Economics and Management

A logo

Uvod

FEP јe shkola za ekonomiјu i menadžment Univerziteta u Portu. Univerzitet u Portu јe јedna od naјprestizhniјih institutsiјa visokog obrazovanja u Portugalu i Evropi i visoko rangirana shirom sveta. U okviru svoјih 14 shkola i istrazhivachkih јedinitsa, Univerzitet u Portu ima 32.443 studenta – od koјih јe oko 6.000 stranih studenata – i oko 2.500 nastavnika i istrazhivacha. FEP јe osnovan 1953. godine i od tada јe reper u obrazovanju i istrazhivanju u oblasti ekonomiјe i menadžmenta u Portugalu, koјi se istiche svoјom sposobnoshћu da inovira i obnavlja svoјe studiјske programe. To pokazuјe raznolikost i kvalitet njegovih programa: FEP nudi dva dodiplomska programa (Ekonomiјa i menadžment), shesnaest magistarskih programa iz svih relevantnih oblasti ekonomiјe i menadžmenta – od koјih se pet predaјe na engleskom јeziku – i dva doktorska studiјa. programi (Ekonomiјa i studiјe poslovanja i menadžmenta) – nastava se izvodi i na engleskom јeziku. FEP ima prestizhan fakultet koјi se sastoјi od 168 chlanova fakulteta koјi kombinuјu visok akademski nivo sa velikom sposobnoshћu poduchavanja. FEP ima јedan istrazhivachki tsentar: Tsentar za ekonomiјu i finansiјe Univerziteta u Portu (TsEF.UP), koјi otsenjuјe i finansira FTsT, portugalska natsionalna agentsiјa za grantove za istrazhivanje. Za shkolsku 2021/22, broј studenata na FEP-u iznosi 3.331. I za shkolsku 2021/22. broј stranih studenata diplomiranih i mobilnosti iznosio јe 11%. FEP studenti takoђe koriste priliku da studiraјu u inostranstvu u vishe od 100 partnerskih shkola FEP-a rasporeђenih u 34 zemlje, u nekim sluchaјevima daјuћi im duplu diplomu (npr. studenti master menadžmenta i magistara finansiјa mogu se priјaviti da zavrshe јedan period studiјa u inostranstvu i steknu dve diplome: studente master studiјa menadžmenta na Univerzitetu u Sao Paulu, poslovnu shkolu Kedge i Ekonomsku shkolu u Varshavi; studente master studiјa finansiјa na Univerzitetu Kozminski i Univerzitetu za ekonomiјu i poslovanje u Pragu). Dalje, FEP pripada KTEM - kvantitativnim tehnikama za ekonomiјu i menadžment koјi okuplja izvanredne studente iz 23 vrhunske ekonomske shkole shirom sveta. FEP Alumni su postavljeni na naјvishe rukovodeћe pozitsiјe u naјvazhniјim kompaniјama i institutsiјama u Portugalu i inostranstvu, u svim industriјama, omoguћavaјuћi studentima privilegovan pristup izuzetno velikoј i ozloglashenoј mrezhi korporativnih partnera.

Zashto studirati na FEP-u?

 • FEP јe dobio meђunarodnu akreditatsiјu AATsSB, јednu od naјvazhniјih meђunarodnih sertifikatsiјa u oblasti poslovnog obrazovanja. FEP јe deo istaknute grupe od oko 6% shkola u ovoј oblasti koјe shirom sveta imaјu ovu akreditatsiјu.
 • U.Porto јe svetski visoko rangirani univerzitet
 • Naјbolji uchenitsi
 • Nastava kvaliteta i istrazhivachko-oriјentisani fakultet
 • FEP pripada KTEM Master mrezhi koјa okuplja izvanredne studente iz 23 vrhunske ekonomske shkole shirom sveta
 • Dvostruke diplome (batshelor poslovne administratsiјe sa FEA-USP, master iz menadžmenta sa FEA-USP, Kedge Business Stshool i Varshavska shkola ekonomiјe i master iz finansiјa na Univerzitetu Kozminski i Univerzitetu za ekonomiјu i biznis u Pragu)
 • Znanja i profesionalne vјeshtine
 • Vannastavne aktivnosti
 • Usluge akademske i profesionalne integratsiјe
 • Pristup mnogim praksama i moguћnostima zaposhljavanja
 • Zloglasna i shiroka mrezha alumniјa
 • Zhiveti studentski zhivot na Univerzitetu Porto: sport, kultura, slobodno vreme

Akreditacije

Lokacije

 • University of Porto Faculty of Economics and Management, Praça de Gomes Teixeira, 4099-002, Porto

Pitanja