Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Uvod

Свака нова академска година нуди нове могућности за академски и лични раст и радујемо се што ћемо вас охрабрити на овом узбудљивом путовању учења и откривања. Сретни смо што смо вам добродошли у овом информативном пакету наших дипломских програма и надамо се да ћете пронаћи нешто што вас занима.

Информативни дани 2024

Одабир студија је једна од најважнијих одлука у вашем животу. Предлажемо да добро размислите о томе шта вам се допада, јер то знатно олакшава учење. Посетите наше сајтове и друштвене мреже факултета за које сте заинтересовани, сазнајте све што треба да знате када одлучите да студирате на нашем универзитету и припремите своја питања. Ако вам је потребан савет или помоћ, не оклевајте да нас контактирате. Потрудићемо се да Вам пружимо све информације и одговоре на сва Ваша питања.

 • Добродошли сте да се придружите онлајн инфо сесијама које ће се одржати 22. и 23. фебруара 2024. у 13 часова по средњеевропском времену. Онлине сесија ће вам пружити прилику да из прве руке добијете информације о студирању на Универзитету у Љубљани и животу у Словенији, као и да се упознате са представницима неких академија и факултета. Ова сесија ће бити на енглеском језику.
 • 1. марта 2024. у 14:00 по средњеевропском времену организоваћемо онлајн К & Сесија, која је одличан начин да поставите сва питања и сазнате више о процедури пријаве-уписа за основне студије и признавању страног средњег образовања. Ова сесија ће бити на енглеском језику.

т

напиши:

Више информација о основним и једноструким мастер програмима, као и роковима пријаве можете пронаћи овде .

Ускоро ће бити објављен Позив за упис на мастер и докторске студије 2024/2025.

Већина наших чланова (академије и факултети) налази се у Љубљани, главном граду Словеније, осим нашег Факултета за поморство и саобраћај који се налази у Порторожу на обали Јадранског мора.

Љубљана је веома пријатан и младалачки град за живот. Имамо много музеја, галерија, позоришта, биоскопа, института, библиотека и један од најстаријих филхармонијских оркестара на свету. У центру града наћи ћете много пабова, ресторана, клубова и продавница. Има и доста зелених површина. Конгресни трг је један од централних љубљанских тргова у коме је и седиште Ректората Универзитета у Љубљани.

Наши студијски програми се крећу у свим областима студија: уметност, ликовна уметност, природне науке, технологија и инжењерство, друштвене науке, хуманистичке науке, медицина, здравствене науке и спорт, који су дизајнирани у складу са смерницама Болоњског процеса. У оквиру Универзитета у Љубљани иу сарадњи са иностраним универзитетима изводимо заједничке, интердисциплинарне и мултидисциплинарне студијске програме у сва три циклуса. Поред предавања, туторијала и семинара, велики акценат стављамо на практичну обуку, укључивање студената у пројектни рад, међународну размену, каријерно вођење, ваннаставне и друге активности.

Као наш студент, имаћете сјајну прилику да студирате у разноликој међународној заједници са многим гостујућим професорима и међународним студентима из целог света. Сваке године око 40.000 студената надограђује и развија своја знања и вештине у нашој установи, међу којима је 8% страних студената. Програме Универзитета у Љубљани завршава више од половине свих дипломираних студената у Словенији, више од две трећине магистара и специјализација и више од 80 одсто доктора наука.

Нашу посвећеност академској изврсности и разноликости активности потврђујумеђународне универзитетске ранг листе и многа друга национална и међународна признања студијских и истраживачких достигнућа наше академске и истраживачке заједнице.

Посебна брига Универзитета у Љубљани је преношење знања у индустрију, за безбедност животне средине, здравље људи, квалитет живота и богату привреду, због чега блиско сарађујемо са многим словеначким и страним компанијама. Наши партнери су истакнуте мултинационалне корпорације и врхунске словеначке организације.

На ="хттп://ввв.уни-љ.си/студи" таргет="_бланк" рел="нореферрер ноопенер"> ввв.уни-љ.си/студи < > можете пронаћи информативне водиче који су посебно дизајнирани за међународне студенте који намеравају да студирају на Универзитету у Љубљани, информације о програмима студија и додатне корисне информације које ће вам олакшати почетак овде. Овај сет водича је посебно дизајниран да вам помогне да добро одаберете и донесете праву одлуку у одабиру вашег дипломског програма на Универзитету. Наши хреф="хттпс://ввв.уни-љ.си/студи/импрессионс/" таргет="_бланк" рел="нореферрер ноопенер"> туторијали < ће вам дати увид у могућности студирања на Универзитету Љубљане и живи у Словенији. Такође можете претраживати програме према хреф="хттп://ввв.уни-љ.си/студи/фиелдс" таргет="_бланк" рел="нореферрер ноопенер"> пољима < и категорије .

Морате се пријавити за упис и признавање страног образовања путем хреф="хттп://портал.евс.гов.си/пријава/?лоцале=ен" таргет="_бланк" еВШ веб портал (линкови до периоди пријаве и временски оквир за процедуру пријема и признавања ). Информације о понуђеним студијским програмима, податке о трајању студија, условима за упис, броју слободних места, начину студирања и сл. можете пронаћи у Позив за упис . Да бисмо вам помогли у процедури пријаве-пријемности припремили смо видео презентације и упутства која су доступна на ввв.уни-љ.си/студи/импрессионс .

Да бисте сазнали више о образовним системима и политикама у Словенији, погледајте хреф="хттпс://ввв.иоутубе.цом/плаилист?лист=ПЛпКскОЈБПуТ-нИ6С7КпбвфВТУ0ивХЗзИТм" таргет="_бланк" рел="нореферрер ноопенер"> кратак видео серија коју је припремило наше Министарство просвете, науке и спорта.

Процедура пријема

Водич добродошлице

Да бисте што боље искористили ваше кратко време са нама, припремили смо овај водич добродошлице који ће вам помоћи да свој боравак на Универзитету у Љубљани учините драгоценим студијским искуством, као и незаборавним тренутком у вашем животу.

Уколико било које питање остане без одговора након читања овог водича, слободно нас контактирајте:
Признавање страног средњег образовања: рецогнитион@уни-љ.си
Признавање страног образовања за упис на мастер и докторске студије и прелазак: обратите се овлашћеном лицу на одговарајућем факултету/академији
Поступак пријаве и пријема: адмиссион@уни-љ.си
Техничка помоћ за попуњавање пријаве за упис: екц@гов.си
Година Плус: летоплус@уни-љ.си
Курсеви словеначког језика: лекторат-сло@фф.уни-љ.си
Стипендије: инфо@склад-склади.си
Информације о Виси: еуракесс@цмепиус.си

Такође можете проширити свој хоризонт нашим курсевима летње школе у инспиративном међународном окружењу или студирати као студент на размени током целе академске године или једног семестра.

Позивамо вас да започнете свој академски пут с нама, појачате своје личне и професионалне могућности каријере и постанете вриједан члан наше поносне и креативне академске заједнице.

Радујемо се што ћемо вас примити на наш Универзитет.

Утисци ученика

Студенти су срце наше заједнице и мотивација нашег факултета и особља. Охрабрујемо се да учимо једни од других и разноврсне могућности које нуде студијске, друштвене, културне, рекреативне, спортске и ваннаставне активности у нашој разноликој академској заједници.

Универзитет у Љубљани је отворена институција. Радујемо се што ћемо имати што више студената из других земаља. За нас сте амбасадори пријатељства у односима између ваших земаља и Словеније. Везе настале током студија обично се негују током целог живота. Позивамо вас да са нама започнете свој академски пут, унапредите своје могућности за личну и професионалну каријеру и постанете вредан члан наше поносне и креативне академске заједнице.

Веб локација: ввв.уни-љ.си/студи

Емаил: студи.инфо@уни-љ.си

Karakteristike kampusa

University of Ljubljana , osnovan 1919. godine, sa 23 fakulteta i 3 umetnichke akademiјe , naјstariјa јe i naјveћa visokoshkolska, nauchnoistrazhivachka i umetnichka institutsiјa u Sloveniјi. Univerzitet neguјe osnovna, primenjena i razvoјna istrazhivanja. Danas se University of Ljubljana nalazi meђu 3% naјboljih univerziteta u svetu.

  Izjave studenata

  Lokacije

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

      • Ljubljana

       Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

       Pitanja