Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Uvod

Warsaw Film School - 15 godina u filmu i inovacijama

Warsaw Film Schoolosnovali su 2004. godine poljski filmski reditelj, producent i scenarista Maciej Slesicki i jedan od najpopularnijih glumaca u zemlji, Boguslav Linda - tespijski protagonista poslednjeg filma Andžeja Vajde" Afterimage".

Akademija je jedinstvena filmska institucija, jedna od tri u zemlji koja je dodelila diplome i jedina umetnička škola pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture koja ima BA međunarodne studije na engleskom jeziku.

Sa sedištem u glavnom gradu Poljske,Warsaw Film School nalazi se u centru centra za filmsko obrazovanje, koji uključuje i filmski profilisanu srednju školu, srednju školu, stručni fakultet, arthouse bioskop Kino Elektronik i produkcijsku kuću.

Predavači kaoWarsaw Film School što su helmer Krzisztof Zanussi i Bartosz Konopka nominovan za Oskara su među najpriznatijim poljskim i međunarodnim filmskim stvaraocima, specijalistima iz oblasti filma i novih medija. U 2010.Warsaw Film School preselio u potpuno novi kampus, sa kapacitetom od 2.600 kvadratnih. m, nudeći prostor za filmske i fotografske snimke, mračne sobe, postprodukcijske pogone i vrhunski zvučni studio.

Naša diplomirana Dorota Kobiela nominovana je za Oscara 2018. za „Loving Vincent“. Ovo je bila druga nominacija za Oskara na koju se naši maturanti mogu ponositi. Prvi je dat 2015. godine Tomaszu Slivinskom za njegov dokumentarni kratki predmet" Naše prokletstvo".

Warsaw Film School je u srcu Poljske, zemlje koja godišnje producira oko 60 igranih filmova i učestvuje u 20 do 30 međunarodnih koprodukcijskih projekata godišnje. Zasnovani smo usred dinamičnog audiovizuelnog tržišta, sa jakom filmskom tradicijom i iskrenom vezanošću za film kao način ličnog i političkog izražavanja.

Warsaw Film School organizuje niz obrazovnih, umetničkih i profesionalnih događaja, uključujući Script Fiesta - jedini potpuno otvoreni festival u Evropi posvećen umetnosti pisanja za ekran. Svake godine stotine profesionalaca okupljaju se nedelju dana majstorskih časova, radionica, pitching sesija i društvenih događaja. Na spisku specijalnih gostiju spadaju Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion i pobednica Sundance 2016 iz Izraela - Elite Zeker.

Lokacije

  • Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

Pitanja