Keystone logo
Waseda Business School

Waseda Business School

Waseda Business School

Uvod

Waseda Business School (VBS) - Visoka shkola za biznis i finansiјe, deo

VBS ћe onim osobama koјe su zavrshile program poslovnog obrazovanja koјi odrazhava naјnoviјe nalaze istrazhivanja, zasnovane na odgovaraјuћim standardima evaluatsiјe, i koјi su stekli praktichnu ekspertizu na visokom nivou i veshtine donoshenja odluka kao poslovni lideri, dodeliti stepen mastera. poslovne administratsiјe (MBA), a onima koјi su stekli napredna finansiјska znanja i teoriјu zasnovanu na meђunarodnim standardima, stepen magistra finansiјa (MSts in Finantse). Imamo tri programa koјi se svi vode na engleskom (neki kursevi su dostupni i na јapanskom)

VBS јe u stanju da obezbedi dobro izbalansiran, obrazovni nastavni plan i program kroz shiroku lepezu izbornih predmeta, ukljuchuјuћi kultivisanje globalnih perspektiva i profesionalne etike, kako bi mogao da ponudi obilje moguћnosti uchenja u teoriјskim i empiriјskim pristupima, kao i u njegovoј primeni.

Nasha misiјa

VBS stvara dinamichnu zaјednitsu za uchenje za sve zainteresovane strane kao katalizator za razvoј pronitsljivih i odgovornih globalnih lidera sa praktichnim znanjem upravljanja.

Karakteristike kampusa

Život u WASEDA

Postoji mnogo načina da se angažujete i istražite svoja interesovanja u Waseda Business School. U odeljcima ispod možete saznati više o našim učenicima, događajima i tradiciji u kojima uživaju, kao i gde i kako žive u Tokiju.

Life at WASEDA – Waseda Business School(Graduate School of Business and Finance)

Živeti u Tokiju

Informacije o stambenim i opštim pitanjima svakodnevnog života i sveobuhvatnom vodiču za dobijanje studentske vize možete pronaći na sajtu Centra za međunarodno obrazovanje.

Tokio je zabavna, čista, bezbedna, trendi, megazvezda svetske klase sa više Mišelinovih restorana sa tri zvezdice nego Pariz i raznim specijalizovanim barovima koji nude najfinije mikrobrejce, sake i vino. Kvalitet života u Tokiju je izuzetno visok i činjenica da Japanci imaju neke od najvećih životnih očekivanja na svetu nije iznenađenje.

Tokio proizvodi kulturne artefakte poput animea i mange koji su popularni širom sveta. Ali, ovde je i etos, uhvaćen u filmu Sofije Kopole "Izgubljeni u prevodu", koji mora da se doživi da bi bio shvaćen.

Tokio ima neverovatan sistem javnog prevoza. Tako da lako možete pristupiti muzejima, umetničkim galerijama, koncertima i sportskim događajima, sumo rvanju i raznim kulturnim festivalima. Dva međunarodna aerodroma u Tokiju (Haneda i Narita) omogućavaju lako putovanje po Aziji i šire.

Tokio je takođe poslovni i politički centar treće po veličini svetske ekonomije i čvorište koje se povezuje sa ostatkom Azije. To je mesto gde se sedište nalazi za većinu firmi Fortune 500 Japanaca i većinu japanskih podružnica multinacionalnih firmi Fortune 500. U tom smislu, sam Tokio je kao živa laboratorija za ljude sa velikim interesovanjem za posao. Tako se kaže da je Tokio savršena postavka za studente iz celog sveta koji žele da zarade MBA u Aziji. Najbolje od svega, čak i studenti koji ne mogu da govore japanski izveštavaju da su u stanju da veoma uživaju u svom životu u Tokiju.

Objekata

HyFlex učionica

Biblioteke

Studenti WBS-a imaju pristup sledećim objektima biblioteke. Časovi koji su naznačeni ispod su časovi kada su biblioteke otvorene tokom školskog termina. Molimo vas da proverite radno vreme tokom pauze.

 • Poslovna biblioteka (10. sprat, zgrada 11)
  Ova biblioteka obezbeđuje referentne materijale kao što su knjige i dnevnici u oblasti trgovine i poslovanja za studente fakulteta i diplomirane studente. Neki materijali su dostupni za pozajmljivanje (do dve stavke u isto vreme u periodu od dve nedelje).
 • Referentna soba Poslovne biblioteke (10. sprat, zgrada 11)
  Poslovna biblioteka ima priloženu referentnu sobu sa oko 50 mesta za studente.
 • S. Takata Memorial Research Library (Building 2)
  Posvećena korišćenju fakulteta i diplomiranih studenata iz oblasti društvenih nauka, Memorijalna istraživačka biblioteka S. Takada nudi istraživačke materijale, kao i knjige i časopise na stranim jezicima. Kolekcija, koja ima ukupno više od 320.000 predmeta, dostupna je diplomiranim studentima za pregledanje, pozajmljivanje i kopiranje, a objekat je opremljen sa 110 mesta. Otvorena duže radno vreme od ostalih biblioteka u kampusu, pa čak i tokom prijemnog ispita, ova biblioteka će biti veoma korisna za studente WBS-a, posebno one koji žele da pristupe materijalima stranih jezika. Da biste posetili biblioteku, uđite sa južnog ulaza sa strane okrenuti ka zgradi 2, a zatim se idite na treći sprat.
 • Studentska čitaonica (podrumski sprat, zgrada 11)
  Ovaj objekat se pre svega odnosi na korišćenje studenata Škola trgovine i Međunarodnih liberalnih studija, međutim, diplomirani studenti takođe su dobrodošli da ga koriste za pregledanje i pozajmljivanje.
 • Ceo sistem biblioteke univerziteta
  Studenti takođe imaju pristup Centralnoj biblioteci i drugim objektima biblioteke u kampusu.

Uvod u zgradu 11

Waseda Business School nalazi se u jednoj od najnovijih zgrada Univerziteta Waseda – Zgrada 11 – na glavnom kampusu Waseda. Zgrada je završena 2009. Zgrada ima više rasporeda učionica i svaka učionica je opremljena autiinom tehnologijom nastave.

Učenici WBS-a uglavnom pohađaju časove 9. Studenti mogu da rezervišu učionice za grupne studijske sesije kada se prostorije ne koriste za nastavu. Zgrada 11 ima brojne mrežne pristupne tačke koje omogućavaju studentima pristup brzoj bežičnoj mreži Univerziteta Waseda.

  Akreditacije

  Akreditacija EFMD EquisAkreditacija AACSB

  Lokacije

  • Tokyo

   WASEDA Business School Admissions Office 3rd Floor, Bldg.11 1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku Tokyo 169-8050 JAPAN, , Tokyo

   • Singapore

    50 Nanyang Ave, Singapore 639798, , Singapore

    Pitanja