Мароко

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  165
 • Udeo komunalnih usluga

  13
 • Internet pretplata

  32
 • Lokalni prevoz

  14

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  6
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Мароко

Мароко је арапска земља налази у Магреба региону Северне Африке. Уживање слободу која не уобичајена међу својим суседима, што је дуго био главни играч у историји региона. Данас, уставна монархија постаје популарна туристичка дестинација, атракцију преко 10 милиона туриста годишње. Његови древни градови и лепа, планинско подручје скрене људи до Марока да искусе 'с културу и лепоту земље за себе. Казабланка, њен највећи град, један је од највећих црпи за туристе, направио чувени у класичним холивудским филмовима. У Мароку наставља да расте као економске и политичке моћи, многи људи се окрећу своју пажњу на своју универзитетском систему као прилику за међународне студије.

Studija u Мароко

Мароко има четрнаест великих јавних универзитета, као и специјалитет школе и светским универзитетима. Пословне степени се обично узима на јавном универзитету или међународним универзитета. Приватне установе су такође у Мароку. Један од разлога студенти бирају Мароко је због огромног раста образовном сектору за управљање пословањем. Приступачност програма и прилика да студирају у области која богатом историјом и културном наслеђу су сви доприноси овом расту. Додипломски пословни степен захтева четири године редовних студија и мастер 'с степен захтева две године редовних студија. Школска година у Мароку има два семестра. Пад семестар траје од августа до децембра, а летњи семестар траје од јануара до маја. Многе школе такође нуде краћи летњи термин.Студирање у Мароку нуди корист од студирања у арапским земљи која има доказано искуство у производњи одличне пословне професионалце. Студенти који заврше са пословним дипломом из Марока ће бити спремне да постане пословне лидере у арапском свету. Дубље разумевање арапске културе и народ овог краја ће помоћи са пословним активностима у будућности. Они који тежи Мастерс оф Бусинесс у Мароку ће бити у бољој позицији за улогу вође и промоцијама због њиховог продуженог образовања. Трошкови студирања у Мароко је једна од предности овог подручја. Већина ученика ће наћи школарину да буде прилично приступачна. Трошкови школарине у приватним универзитетима ће се разликовати у зависности од универзитета и програма изабраног.

Visa Requirements

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Student Visa

Cena i valuta

The student visa fees for Morocco vary based on the nationality of the applicant.

For US citizens, the fees are the following:

 • 3 to 90 days stay period (one entry): $23.85
 • 3 to 90 days stay period (two entries): $35.80

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Many nationalities can enter Morocco for up to 90 days without a visa.

If your study course is longer than 90 days, you will need to get a student visa.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Moroccan embassy / Online

Apply for your student visa at the nearest Moroccan embassy in your resident country. You may also be able to send in the application online.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Apply for the visa after you have received a letter of admission to a recognized institution in Morocco.

You will typically need to submit the following documentation:

 • A visa application form duly filled out and signed
 • Original passport (valid for over 6 months at the entry date)
 • Copy of the original passport (Pages 1-3)
 • Two passport size color photos with white background
 • Copy of the admission letter or class registration issued by the school in Morocco
 • Copy of the plane tickets or of the confirmed reservation
 • Certification that you have the required amount of money for maintenance based on the length of your course.

Kada treba da se prijavite?

The application processing times are between 2 and 15 working days.

The student visa to Morocco is typically valid for a period of 3 years.

Vreme obrade

15 Days

Mogućnosti za rad

Foreign residents cannot work in jobs that could be filled by a Moroccan citizen. Student visa holders are usually not allowed to work while they study in Morocco. Check with your embassy.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.

Please note that before a visa can be issued, all student visa applicants must demonstrate strong social and economic ties to their country of residence such that compel their return after a temporary study stay in Morocco.