Мексико

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  265
 • Udeo komunalnih usluga

  17
 • Internet pretplata

  26
 • Lokalni prevoz

  17

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  6
 • Bioskopska karta

  4
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Мексико

Граничи САД на југ на Текас, Мексико је друга најмногољуднија земља у Латинској Америци и најмногољуднија земља која говори шпански. Она има једну од светски 'с величини економија и јака произвођач сребра и нафте. Многи сматрају као новоиндустријализованих земље и настајању моћи, Мексико има много тога да понуди савремени свет. Поред своје економске снаге, Мексико је познат по својој богатој историји. Она има 32 Културна баштина Ситес и десета најпосећенија земља на свету. Данас, људи хрле у Мексико да истражују древне рушевине и проводе време на прелепом обалом ове Латинској Америци. Љуто, укусна храна у земљи је још један жреб за међународне посетиоце.

Studija u Мексико

Што Мексико наставља да расте као економска сила, жреб њених бројних универзитета ће такође расти. Једна од предности студирања пословање у Мексику је ниска школарина и висок квалитет образовања. Још једна предност узимања МБА у Мексико је шанса да студирају на шпанском. Шпански расте као један од водећих језика у свету, а посебно у западној хемисфери. Студенти који говоре течно шпански ће бити веома тражен као овај тренд настави. МБА програма у Мексику се одржати у једном од универзитета, који се налазе у Мексико 'с главним градовима. Редовни и хонорарни опције студија су на располагању, тако да студенти који су већ у професионалном пољу могу да наставе да раде то поље док је студирао. Распон пословног програма фокусира, укључујући маркетинг, међународни бизнис, финансија и управљање пројектима, такође су на располагању онима остваривању пословне обуке дипломски у Мексику.Мексички универзитети деле њихове школске године у семестре или триместра. Школа почиње крајем јула, а готово сваки универзитет добија три недеље за Божић. Стварни датуми семестра или триместру ће варирати у зависности од изабраног универзитету. Након дипломирања са МБА из престижног универзитета мексичком, студенти ће бити спремна да преузме положаје вишег ранга у пословању. То су менаџери и супервизори т је следеће генерације, а неки чак могу наћи на позицијама који су се борили за власника или директора једне компаније. За оне који су течно говори шпански, могућности за студирање пословање у Мексику су прилично одлично.

Visa Requirements

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Temporary Resident Student Visa (Residente Temporal Estudiante)

Cena i valuta

USD 30

The cost of issuing a student visa varies depending on the nationality. It can be anywhere between US$17 and $30.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

If you are a citizen or a permanent resident of the Schengen Area, UK, USA, Canada or Japan, or if you have a valid visa for any of those countries, you do not require a visa to Mexico if the purpose of your visit is studying, and if the duration of your stay does not exceed 180 days.

Students who are from other countries, or who will be visiting for a period longer than 180 days must apply for a student visa to Mexico.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Consular Office

You must apply in person for a Student Temporary Resident Visa at the Consular Office closest to your place of residence.

Sajt:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Kako napraviti aplikaciju?

Applicants are required to apply for a visa in person through a pre-arranged interview appointment.

 1. Valid passport with at least 6 months after the return.
 2. Original Letter of acceptance from the school/institution in Mexico.
 3. Original Letter or Certificate indicating the covering expenses of the student, including the full scholarship and in case they will stay with a host family do not forget to attach the ID of the leading member of the family. In case the scholarship or expenses are not included, it's mandatory to present the account statements for the last 3 months.
 4. In case of minors - Student’s birth certificate duly Apostilled.
 5. International students are required to show proof of medical/accidental insurance with international coverage.
 6. Medical statement showing good health and indicating that the candidate is free from any of the illnesses is also required.
 7. Visa processing fee.
 8. Completed application form.
 9. One Photograph in color, passport size with the face uncovered.

Once applicants have entered Mexican territory, they must, within the first 30 calendar days, apply to the National Migration Institute for the residence card that accredits their legal stay in the country and allows them to remain in Mexico.

Kada treba da se prijavite?

A Mexican student visa can be issued in an average of 2 days and can take up to 3 weeks, depending on the nationality of the applicant. You should apply well in advance.

The validity of student visa is of one year.

Vreme obrade

2 Days

Mogućnosti za rad

Students cannot work or engage in any remunerative activity while on a student visa in Mexico.

When the student has been invited by a Mexican company/Institution to perform lucrative activities, the Mexican company/institution must request a work permit at the National Migration Institute in Mexico (www.inm.gob.mx).

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Immigration authorities may decide to refuse the request to enter the country if the applicant is subject to criminal process or has been convicted of a serious crime.