Пољска

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  278
 • Udeo komunalnih usluga

  62
 • Internet pretplata

  12
 • Lokalni prevoz

  21

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  5
 • Pinta lokalnog piva

  2

O Пољска

Република Пољска је земља налази у централној Европи у близини Чешке и Немачке. Земља је дом за 38,5 милиона људи, а то је чланица Европске уније. Једном комунистичкој земљи, област има дугу историју и јединствену културу. Од свог наслеђа на основу хришћанство са својим побољшање економије и модерног начина живота, Пољска има много тога да понуди било какву студента, укључујући међународне студије. За оне који желе да наставе пословне студије диплому овде, често је могуће да се то уради са неколико савета.

Studija u Пољска

Шта Врста пословне студије су доступне у Пољској? Пољска нуди разноврсне пословне студије курсева, укључујући и оне на основним академским студијама или и мајстор-студијске програме. Степен програми најчешћи мастер су МБА и Екецутиве МБА студијама. Образовни систем овде се сматра висок квалитет и често се признати у целој Европи и у западним културама. Неки од ових програма су у потпуности одвија на енглеском језику, не само пољски. Ово даје међународни студенти способност да се упишу у једном од универзитета без потребе да знају језик. Које су опције за МБА образовању у Пољској за стране студенте? Постоји много разлога да се упишу у пољским пословним школама. Прво, постоји много високо квалитетне школе које можете изабрати. Већина програма овде су две године на нивоу магистрирате. Неки програми су дуже, и брзом, једне године програми су такође доступни.Међународни студенти могу одабрати из широког спектра пословно студијских специјализација. Ово укључује програме као што су оне које се фокусирају на бизнис технологије, оглашавања и маркетинга, међународне / глобалног бизниса, и људских ресурса. Колико кошта да се упишу у пословне студије у Пољској? Као интернационални студент, ви ћете платити више да добију твој Образовање у Пољској него ако сте били грађанин, укључујући на јавним и приватним школама тамо. Међутим, образовање у Пољској има тенденцију да буде приступачнији него у другим европским земљама, САД и Канади. Школа и дужина студија утицаја ови трошкови најчешће. Које су опције Након дипломирања? Пошто је дипломирао магистрирате програма, појединци су тако у стању да преузму функције у било којој од бизниса у земљи. Ово може помоћи појединцима да добију позиције управљања на нивоу.Постоје могућности широм земље као њена економија наставља да се побољшава. Па-студирали студенти су увек потребни у областима стратешког преговарања и глобалне економије.

Visa Requirements

 • C type visa – a short-term Schengen visa.
 • D type visa – a long-term national visa issued for up to one year.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

C type visa; D type visa

Cena i valuta

USD 160

The application fee for a student visa to Poland is around $160. The fees are subject to change.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Students from European Union countries do not need a visa to study in Poland. However, when you have arrived in Poland, you do need to apply for a temporary study visa at the local Voivod’s office.

Students from outside the European Union typically need to apply for a student visa before entering Poland. There are, however, a number of countries that are free of this requirement. You can check if your country is on the list here: http://www.msz.gov.pl

Gde možete napraviti aplikaciju?

Polish embassy or consulate

You should apply for a student visa at the Polish embassy or consulate in your current country of residence.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Once you get admission to your selected university they will send you proper documents that you will use to get your student visa. You should apply for a student visa at your nearest Polish embassy or consulate. These are the documents you may typically be asked to provide:

 • A signed and complete filled Visa Application of Poland for students.
 • Passport that must be valid for at least three months after you plan to leave Poland.
 • Photocopy of National ID card.
 • Official letter from the university or college in Poland where you plan to study.
 • A brief CV or resume.
 • All your previous certificates and diplomas.
 • Proof that you have proficiency in the language in which you wish to study.
 • Proof that you are financially strong enough to bear your educational and living expenses in Poland.
 • Health insurance certificate that is accepted in Europe.
 • Two passport-sized photos.
 • Pay the Visa Application Fee
 • Proof of Accommodation in Poland.

All students have to legalize their stay in Poland by applying for a temporary residence permit. This has to be done a short time after arrival in Poland. Universities will help you with the application procedures. A temporary residence permit entitles you to stay and work in Poland.

Kada treba da se prijavite?

It can typically take around 15 days to process your student visa application. However, the processing times vary depending on the country and the type of visa you are applying for. Make sure to apply as soon as possible.

The length of the student visa depends on the length of your course.

Vreme obrade

15 Days

Mogućnosti za rad

International students have the right to work while studying in Poland as long as they are enrolled in an educational Institution. 20 hours of work are permitted during studies, as well as 3 months of full-time work during holidays. Full time work is permitted for Residence Card holders.

Sati nedeljno

20

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.