Tongji University, School of Economics and Management

Uvod

Тонгђи Универзитет је почео програме у економију и менаџмент у 1956., и био је један од првих универзитета у Кини да покрену такве програме. Школа за економско управљање је основана 1984, и спојио са пословне школе да постане школу економије и менаџмента (у даљем тексту СЕМ) 1998. године. У овом тренутку, РЕМ покрива основне дисциплине економију и менаџмент преко Одељења за управљање науку и инжењерство, Одељење за управљање Грађевинарство и некретнине, Одељења за пословну администрацију, Одељења за рачуноводство, Одељења за јавну управу, и Одељења за економију и финансије. Одговарајуће истраживачке институте и лабораторије су основане у дисциплинама другог нивоа.

После више од педесет година развоја, РЕМ је постепено успоставила мисију иновације, неговање, и услуга са циљем интернационализације и јаке истраживачке оријентације.

РЕМ тренутно има 210 чланова факултета, међу којима 60 су професори, 74 су ванредних професора. У овом тренутку, постоји више од 1500 регистрованих студенти, преко 4000 постдипломци (укључујући академске постдипломци и постдипломци професионалних степени, као што МБА, Мастер јавне администрације, магистар инжењерски менаџмент, ЕМБА) и докторске кандидате. Након развоја око 30 година, РЕМ је гаји хиљаде професионалних талената менаџмента, који сада играју важну улогу у развоју националне економије.

Научна истраживања, како академске и примењена је главни фокус развоја школе. Фокусирање на стварним потребама дисциплине изградње и економског развоја, РЕМ комбинује наставу и научна истраживања. РЕМ активно предузима истраживачке програме на националном нивоу, рад са ресорним министарствима, комисијама и предузећа. У међувремену, међународни програми кооперативни су развијени са многим страним научно-истраживачким институцијама и универзитетима у САД, Немачкој, Швајцарској, итд Општи научна истраживања ниво спада у врху пословних школа у Кини.

Међународна сарадња и размена је један од значајних карактеристика и предности Сем је. РЕМ је сарађивао на основним и постдипломским програмима са ЕСЦП Еуропе Бусинесс Сцхоол и ЕССЕЦ Бусинесс Сцхоол, МБА два пута студијског програма са Манцхестер Бусинесс Сцхоол, као ЕМБА двоструко студијског програма са Универзитета у Манхајму, МБА и финансије програма са питањ Вестерн Ресерве, и програм Симба са ЕНПЦ Сцхоол оф Интернатионал Манагемент. У овом тренутку, РЕМ је основан на сарадњи партнерства са преко 70 реномираних пословних школа и универзитета у 26 земаља у смислу факултета размене, научна истраживања и размену студената.

РЕМ је имао много достигнућа у свом међународном расту и дисциплинске развој. У овом тренутку, РЕМ је званични члан ААЦСБ, ЕФМД, Амба и ПРМЕ.Ит је награђен АМБА акредитације, Екуис акредитацију и ААЦСБ акредитацију. У 2014., СЕМ је рангирана седми међу Топ Бусинесс школа Кини у ЕДУНИВЕРСАЛ Ворлдвиде Бусинесс Сцхоол Рангирање, а такође је част најутицајнијих бренд МБА програма за Форбес, Кина. 2016, Сем је магистар менаџмента је глобално рангиран на 50. Финанциал Тимес. У будућности, Тонгђи-РЕМ ће наставити своје напоре за развој међународно-признатој школи економије и менаџмента.

Lokacije

  • Tongji Building A, Siping Road 1500, 200092, Shanghai

  • Mannheim

Pitanja